Beste restaurants volgens Gault&Millau: Boury opnieuw op 1, Bistro Julienne Noorderwijk 13,5/20
In Neteland Herentals : Bistro JULIENNE (Noorderwijk) behaalt een score van 13,5 op 20.
Op de foto boven : Zaakvoerder Wilfried Broeckx : "We zijn met onze krachtig Julienne team fier op deze 13,5/20. Iedere dag blijven we verbeteren met culinaire ontdekkingen. En dank voor onze talrijke trouwe klanten."
Voor een publiek van meer dan 2.000 restauranthouders, journalisten en partners onthulde Gault&Millau de 23ᵉ editie van de Belux Gids.
In 2025 bezochten de anonieme inspecteurs de beste restaurants van België, wat resulteerde in een gids met meer dan 1.340 adressen, waaronder 154 nieuwkomers en 166 stijgers. Ook de H!P selectie kent een toenemend succes met meer dan 250 adressen waarvan 42 nieuw.
Restaurant Boury uit Roeselare krijgt opnieuw de beste score in de nieuwste editie van restaurantgids Gault&Millau. Boury deelt die plek, net als de 2 voorgaande jaren, met L'air du temps uit Liernu (Namen).
Medezaakvoerster en vrouw van Tim Boury, Inge Waeles, is Gastvrouw van het Jaar. Karen Torosyan van Bozar in Brussel is Chef van het Jaar.
In de Kempen Neteland:
Neon in Lier, De Gouden Muts in Westerlo, Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver en Maison Colette extra punten. Maison Colette van chef Thijs Vervloet in Tongerlo behaalt op een totaal van 17,5 punten op 20, en werd ook nog eens bekroond als restaurant met het mooiste design.
In Herentals :
Bistro JULIENNE (Noorderwijk) behaalt een score van 13,5 op 20. Op de foto boven :
Zaakvoerder Wilfried Broeckx : "We zijn met onze krachtig Julienne team fier op deze 13,5/20. Iedere dag blijven we verbeteren met culinaire ontdekkingen. Ook dank aan onze trouwe klanten."
Nr. 12 by Helsen (Markt Herentals) : 13 op 20.
Link 21 een score van 12 op 20.
Bistro 55 “by Domein Witbos” (Noorderwijk) krijgt een score van 12 op 20.
De Wingerd in Vorselaar behoudt z'n 15/20 :
" We zijn heel trots en dankbaar", lachen Jolien & Peter. "𝖤𝖾𝗇 𝗐𝖺𝖺𝗋𝖽𝖾𝗏𝗈𝗅𝗅𝖾 𝖾𝗋𝗄𝖾𝗇𝗇𝗂𝗇𝗀 𝗏𝗈𝗈𝗋 𝗈𝗇𝗓𝖾 𝗉𝖺𝗌𝗌𝗂𝖾, 𝗍𝗈𝖾𝗐𝗂𝗃𝖽𝗂𝗇𝗀 𝖾𝗇 𝗅𝗂𝖾𝖿𝖽𝖾 𝗏𝗈𝗈𝗋 𝗁𝖾𝗍 𝗏𝖺𝗄. 𝖮𝗇𝗓𝖾 𝗈𝗉𝗋𝖾𝖼𝗁𝗍𝖾 𝖽𝖺𝗇𝗄 𝖺𝖺𝗇 𝗈𝗇𝗌 𝖿𝖺𝗇𝗍𝖺𝗌𝗍𝗂𝗌𝖼𝗁𝖾 𝗍𝖾𝖺𝗆, 𝗈𝗇𝗓𝖾 𝗀𝖾𝗐𝖺𝖺𝗋𝖽𝖾𝖾𝗋𝖽𝖾 𝗅𝖾𝗏𝖾𝗋𝖺𝗇𝖼𝗂𝖾𝗋𝗌 𝖾𝗇 𝖺𝖺𝗇 𝗃𝗎𝗅𝗅𝗂𝖾 — 𝗈𝗇𝗓𝖾 𝖽𝗂𝖾𝗋𝖻𝖺𝗋𝖾 𝗀𝖺𝗌𝗍𝖾𝗇 — 𝗏𝗈𝗈𝗋 𝗃𝗎𝗅𝗅𝗂𝖾 𝗌𝗍𝖾𝗎𝗇, 𝗏𝖾𝗋𝗍𝗋𝗈𝗎𝗐𝖾𝗇 𝖾𝗇 𝖽𝖾 𝗏𝖾𝗅𝖾 𝗆𝗈𝗈𝗂𝖾 𝗆𝗈𝗆𝖾𝗇𝗍𝖾𝗇 𝖽𝗂𝖾 𝗐𝖾 𝗌𝖺𝗆𝖾𝗇 𝖺𝖺𝗇 𝗍𝖺𝖿𝖾𝗅 𝖻𝖾𝗅𝖾𝗏𝖾𝗇. 𝖶𝖾 𝗄𝗂𝗃𝗄𝖾𝗇 𝗎𝗂𝗍 𝗇𝖺𝖺𝗋 𝗇𝗈𝗀 𝗆𝖾𝖾𝗋 𝖼𝗎𝗅𝗂𝗇𝖺𝗂𝗋𝖾 𝗆𝗈𝗆𝖾𝗇𝗍𝖾𝗇."
#restaurant#chefslife#gaultetmillau#finedining#hospitality#foodies#instafoodies
In Olen : De Coupé krijgt een score van 13 op 20; Denis krijgt eveneens een score van 13 op 20.
Opnieuw bezochten de anonieme inspecteurs van de gerenommeerde restaurantgids Gault&Millau de beste restaurants van België. Ze delen niet alleen scores uit voor het eten dat ze geserveerd krijgen, maar letten ook op de gastvrijheid en het interieur in de restaurants.
Hun scores en bevindingen bundelen ze in de nieuwe gids van Gault&Millau, die meer dan 1.340 adresjes telt.
Boury in Roeselare op gedeelde 1e plek, The Jane in Antwerpen op 3
Weinig veranderingen in de top 10 van beste restaurants bij Gault&Millau. Restaurant Boury in Roeselare is samen met L'air du temps uit Liernu in Namen het beste restaurant van België, zij krijgen een score van 19 op 20.
Net zoals vorig jaar staat The Jane van Nick Bril in Antwerpen opnieuw op 3 in de lijst van 'Beste restaurants van België', gevolgd door Zilte (Antwerpen), Hertog Jan (Antwerpen), De Jonkman (Brugge), Nuance (Duffel), Bartholomeus (Knokke-Heist) en Hof van Cleve (Kruisem).
Chef van het jaar
De titel van Chef van het Jaar 2026 gaat dit jaar naar Karen Torosyan van restaurant Bozar in Brussel. "Van afwasser tot topchef, elke stap in zijn carrière getuigt van een enorme vastberadenheid", klinkt het vol lof bij de redactie van Gault&Millau.
"De evolutie van zijn scores en awards die hij in deze gids behaalde, liegen er niet om. In Bozar, dat stilaan een cultstatus krijgt, tilt hij klassiekers met precisie naar een hoger niveau en toont hij zijn technische expertise: een keuken die vertelt over het werk, de passie en liefde voor het product."
Tim Boury en Inge Waeles, zaakvoerders van restaurant Boury, die de prijs van Beste restaurant en Beste gastvrouw wonnen.
De Jonge Chefs van het Jaar zijn dit jaar Kevin Graf (restaurant De Bakermat in Ninove) voor Vlaanderen, Basile De Wulf (restaurant Basile Cuisine Gourmande in Perwez) voor Wallonië en David-Alexandre Bruno (restaurant Quartz in Brussel) voor het Brussels. (VRTNWS)
Thematische laureaten Gault&Millau 2026
Gastvrouw van het Jaar : Inge Waeles (Boury, Roeselare)
De 'prijs-plezierverhouding' van het Jaar : Béus (Zonnebeke) voor Vlaanderen, Pénar voor Brussel en Le P’tit Gaby (Hannut) voor Wallonië.
Italiaans Restaurant van het Jaar : Mona Lisa (Yvoir)
Aziatisch Restaurant van het Jaar : ENISHI by TOSHIRO (Waterloo)
Het mooiste terras : Brabohoeve (Schilde)
Het mooiste restaurant design : Maison Colette (Westerlo)
Brasserie van het Jaar : De Kruidenmolen (De Haan)
Sommelier van het Jaar : Steven Wullaert (Vintage, Kontich)
Dessert van het Jaar : Le Julien (Aalter)
Gastro-bistro van het Jaar : Album (Antwerpen)
Groentemenu van het Jaar : Humus x Hortense (Bruxelles)
Wijnkaart van het Jaar - Belgische wijnen : Hoeve de Bies (Voeren)
Wijnkaart van het Jaar : La Botte (Genk)
Kaas Experience van het Jaar : La Grappe d’Or (Arlon)
Ambachtsman van het Jaar : Stefan Jacobs (Hors-Champs, Gembloux)
De 3 Ontdekkingen van het Jaar : Hēdonē (Tongeren-Borgloon) voor Vlaanderen, Kartouche voor Brussel en Flacon voor Wallonië.
Lifetime Achievement Award : Roger Souvereyns.